First trick to Learn

First trick to Learn

Οι περισσότεροι από τους μαθητές κατά την διάρκεια των μαθημάτων δηλώνουν ότι το μόνο που θέλουν είναι να μάθουν να ‘πάνε και να έρχονται’. Είναι φυσικό μετά από τόσο νερό που έχουν πιει και τα τόσα χιλιόμετρα περπατήματος.

Φυσικά με το που μάθουν τα βασικά, δηλαδή να ορτσάρουν, κανείς δεν περιορίζεται στο πήγαινε έλα αλλά αρχίζουν να δοκιμάζουν τα πρώτα κόλπα. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικά απο τα πρώτα tricks που μπορεί να μάθει κάποιος.

Ride Toeside. Από τα πιο εύκολα και σίγουρα ‘ακίνδυνα’ tricks που μπορεί να μάθει κάποιος. Γίνεται μόνο με την βοήθεια του σανιδιού και μπορεί να γίνει flat χωρίς δηλαδή να ξεκολλήσει το σανίδι από το νερό. Βοηθάει πολύ στον χειρισμό του σανιδιού αλλά και σε ενα εντυπωσιακό και με στυλ transition.

Tip. Προσπαθήστε το με μικρή ταχύτητα και για λίγα μονο μέτρα για αρχή.

DownLoop Transition. Οι περισσότεροι όταν ακούν την λέξη Loop χλωμιαζουν από την φόβο τους. Φυσικό αφού φέρνουν στο μυαλό τους τα MegaLoop που βλέπουν στα βίντεο. Αλλα όλα τα μεγάλα αρχίζουν από κάτι μικρό και αυτό είναι το Downloop. Βοηθάει πάρα πολύ στον χειρισμό του αετού αλλά και στην εξοικείωση της δύναμης που αυτός μπορεί να παράξει. Σε συνδυασμό με το toeside μπορεί να προσφέρει μερικά εντυπωσιακά transition.

Tip. Προσπαθήστε το ούτε πολύ κοντά στην παραλία αλλά και ούτε πολύ μακριά.

Backroll. Το πρώτο πραγματικό trick που μαθαίνει κάποιος. Είναι καλό να αρχίσετε να το δουλεύετε πριν τα άλματα. Ο λόγος είναι ότι η εκμάθηση του backroll βοηθάει να μάθει κάποιος το load & pop. Το load & pop είναι το απότομο κοχγιασμα του σανιδιού που θα προκαλέσει την απογείωση από το νερό και το άλμα. Στην εκμάθηση του backroll ρόλο παίζει το σανίδι και το σώμα και ελάχιστα ο αετός.

Tip. Λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα θα βοηθήσει όπως και τα χεριά να είναι στο κέντρο της μπάρας.

Όποιο κόλπο και να δοκιμάσετε κάντε το πάντα με ασφάλεια κρατώντας πάντα τις αποστάσεις. Μην απογοητευεστε αν δεν τα καταφέρετε σύντομα και συνεχίστε να δοκιμάζετε. Η ικανοποίηση όταν το καταφέρετε είναι απερίγραπτη.

Τα λέμε παραλία.

ΥΓ Αν ακόμα το σκέφτεστε αν θα πρέπει να ξεκινήσετε kite διαβάστε μερικους καλους λόγους εδώ. Why learn kitesurf