Γιατί να μάθετε kitesurf;
Γιατι να μαθετε kitesurf;

Γιατί να μάθετε kitesurf;

Εάν σκέφτεστε να μάθετε να κάνετε kitesurf, σίγουρα παίρνετε μια σοφή απόφαση. Γιατί όμως; Δεν είναι μόνο ένα άθλημα με πολύ αδρεναλίνη, αλλά μπορεί να σας προσφέρει πολλές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένης της αίσθησης ελευθερίας κατά την διάρκεια της άσκησης.

Το kitesurfing φαίνεται διασκεδαστικό γιατί είναι διασκεδαστικό!

Το kitesurf μπορείτε να το απολαύσετε με πολλούς τρόπους, είτε απλά να κάνετε προπόνηση τρυγυρνώντας στα κρυστάλλινα νερά της Ελλάδας είτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τη μυική σας δύναμη κάνοντας κόλπα και άλματα που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη.

Ένας ακόμα λόγος που είναι πολύ διασκεδαστικό άθλημα είναι ότι συνήθως χρειάζεσαι παρέα και συναναστρωφή με κόσμο! Το kitesurfing απαιτεί λίγο πολύ τη βοήθεια κάποιου ώστε να ανέβει και να προσγειωθεί σωστά ο αετός, επομένως, παρόλο που είναι δυνατό να οδηγείτε μόνος/η, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για πολλούς λόγους. Το kitesurfing με άλλους όχι μόνο είναι πιο ασφαλές αλλά και πιθανότατα θα βρείτε άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα με εσάς, επιτρέποντάς να κάνετε το άθλημα που σας αρέσει με ασφάλεια και παρέα.

©Canva Library

Kitetrips και Ταξίδια στο εξωτερικό

Το kitesurfing έχει τη δυνατότητα να σας μεταφέρει σε μερικά καταπληκτικά μέρη. Τα σημεία κατάλληλα για kite είναι συνήθως μαγευτικά σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να εξερευνήσετε πολείς και ατελειώτες παραλίες κάνοντας kitesurf και στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα.

Σίγουρα καλά και σχετικά διάσημα spots για Kitesurf είναι η παραλία Tarifa στην Ισπανία, η Leucate-La Franqui στη Γαλλία, η Sankt Peter-Ording στην Γερμανία, η λίμνη Garda στην Ιταλία και σίγουρα η Πάρος σαν προορισμός για kitesurf ξεχωρίζει από τις εγχώριες επιλογές. Αν σας ενδιαφέρει μια εξόρμηση για kitesurf φέτος, μπορείτε να μας ακολουθήσετε στην παραλία El Gouda στην Αίγυπτο όπου διοργανώνουμε το φετινό μας kitetrip. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Οι εποχές των ανέμων δεν είναι ίδιες παντού όλο το χρόνο. Σίγουρα, πρέπει να επιλέξετε το σημείο ανάλογα με την εποχή και τον άνεμο! Μπορείτε να λάβετε αυτού του είδους τις πληροφορίες από άλλους kitesurfers που ίσως γνωρίζετε ή απλώς ερευνώντας την εκτενή λίστα άρθρων και βάσεων δεδομένων που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο για αυτό το θέμα.

Τα μαθήματα kitesurf είναι εξίσου διασκεδαστικά

Tο kitesurfing είναι 80% δεξιότητες αετού και 20% δεξιότητες σανίδας. Χωρίς μαθήματα θα είναι πολύ δύσκολο να ξεκλειδωθείτε και να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες που κρύβονται πίσω από αυτό το άθλημα. Επίσης μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο αν δεν ξέρεις τι κάνεις. Το kitesurfing δεν μπορεί να συγκριθεί με το wakeboarding, το σκι ή το surfing διότι όχι μόνο βάζεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο, αλλά και όλους στην παραλία. Τουλάχιστον ένα μάθημα είναι υποχρεωτικό. Χωρίς εξαιρέσεις! Επίσης, το kitesurf θα γίνει πολύ πιο γρήγορα διασκεδαστικό αν επιλέξετε να κάνετε μαθήματα.

Και μετά τα μαθήματα kitesurf τι;

Εντάξει, μαζέψατε όλο το κουράγιο και κάνατε μαθήματα kitesurf. Και τώρα τι?
Ο στόχος είναι να γίνει ο εκπαιδευόμενος όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητοτος. Μόλις ο εξειδικευμένος εκπαιδευτής kitesurf πεί ότι δεν χρειάζεται περισσότερα μαθήματα, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για να κάνετε κι άλλα μαθήματα, απλά θα χρειαστεί να αγοράσετε τον δικό σας εξοπλισμό.

Αν θέλετε να βρείτε τον απαραίτητο εξοπλησμό για τα αρχικά σας βήματα στο kitesurf εξερεύνησε τα προϊόντα μας εδώ.

Leave a Reply