WingFoiling για Αρχάριους
WingFoiling για αρχάριους

WingFoiling για Αρχάριους

Εάν έχετε προσγειωθεί εδώ, πιθανότατα έχετε ανακαλύψει τον νέο, εξαιρετικά διασκεδαστικό κόσμο του Wingfoiling! Είναι προσβάσιμο, με αδρεναλίνη και είναι ένας εντελώς νέος τρόπος για να απολαύσετε το νερό. Είτε είστε kiteboarder, windsurfer, wakeboarder ή νέος σε όλα αυτά, πιστεύουμε ότι κάθε άτομο που θέλει να ξεκινήσει Wingfoil και είναι αρχάριος θα μπορούσε να επωφεληθεί από ορισμένες συμβουλές ειδικών που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε.

Μαζέψαμε κάποιες συμβουλές για WingFoiling για Αρχάριους που θέλετε σίγουρα να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε να εξερευνάτε το άθλημα.

WingFoiling αν είσαι αρχάριος

Τι κάνει λοιπόν το wingfoiling ξεχωριστό;
Αυτό που είναι εκπληκτικό με το wingfoil είναι ότι η εμπειρία καθώς και η αίσθηση είναι παρόμοια με το να κάνεις surf απλά με πολύ μεγαλύτερη ολίσθηση. Ένας αρχάριος θα χρειαζόταν 10-20 sessions wave surf για να έχει όσο χρόνο ολίσθησης έχει σε ένα session στο wingfoil.

Κάτι άλλο ξεχωριστό σε αυτό το άθλημα είναι ότι υπάρχει η αίσθηση ότι πετάς πάνω από το νερό και δεν χρειάζεσαι δυνατό άνεμο για να έχετε μια ωραία μεγάλη προπόνηση. Μπορείτε να εξασκηθείτε σε τεχνικούς ελιγμούς, κόλπα ή απλώς να βολτάρετε απολαμβάνοντας χρόνο στο νερό χωρίς τις επιπλοκές που συνεπάγονται σε άλλα αθλήματα που επηρεάζονται πολύ περισσότερο από τα καιρικά φαινόμενα.

Το γεγονός ότι δεν χρειάζεστε σταθερό, δυνατό άνεμο είναι απίστευτο. Ποια είναι η ελάχιστη ποσότητα ανέμου που χρειάζεται τότε για να μπορέσουμε να κάνουμε wingfoil ως αρχάριοι με επιτυχία;

Δεδομένου ότι το άθλημα είναι τόσο νέο αυτό θα συνεχίσει να αλλάζει και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το ένα είναι η ικανότητα, φυσικά, αλλά και το μέγεθος της σανίδας (μια μεγαλύτερη σανίδα το κάνει πιο εύκολο), το μέγεθος του wing και το μέγεθος ή η επιφάνεια του υδροπτέρυγου σας. Το σωματικό σας βάρος παίζει ρόλο και όλοι αυτοί οι παράγοντες συνθέτουν ολόκληρη την εξίσωση του πόσο αέρα θα χρειαστείτε ώστε να απολαύσετε ένα wingfoil session όπως πρέπει.

Πως μπορείτε να σηκωθείτε πιο εύκολα;


Εαν είστε αρχάριος στο WingFoil, είναι καλή ιδέα να εξασκηθείτε με το wingboard ενώ βρίσκεστε σε σανίδα SUP ή παλιά σανίδα windsurf για να πάρετε μια αίσθηση πως περίπου είναι η σανίδα στο νερό. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να μάθετε πώς να ανεβείτε στη σανίδα αρχικά και μπορείτε να μάθετε να το ελέγχετε πιο γρήγορα. Κάτι ακόμα που θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το επίπεδο δεξιοτήτων σας πριν ξεκινήσετε και αναέβεται στο σανίδι του wingfoil είναι να δοκιμάσετε να κάνετε όρθιοι κωπηλασία ώστε να εξασκήσετε και την ισορροπία σας.

Δεν είναι απαραίτητα τα μαθήματα WingFoiling για Αρχάριους


Δεν είναι τόσο σημαντικό να ξεκινήσετε μαθήματα wingfoiling, σε σύγκριση με το kiteboarding ή το windsurfing που είναι απαραίτητα κάποια μαθήματα στην αρχή. Σίγουρα θα νιώσετε πολύ πιο γρήγορα οικεία με το άθλημα αν κάνετε κάποια μαθήματα στην αρχή, αλλά δεν αποτελούν απαίτηση σε καμία περίπτωση. Σίγουρα θα ήταν καλό να έχετε τουλάχιστον κάποιον που μπορεί να σας καθοδηγήσει, να σας οδηγήσει σας διορθώσει σε πολύ βασικά λάθη και να σας παρακολουθεί εάν χρειάζεστε βοήθεια στις πρώτες προσπάθειες. Μπορεί τα μαθήματα να μην είναι απαραίτητα αλλά η βοήθεια επαγγελματικών οδηγιών πιθανότατα θα κάνει τη μάθηση πιο διασκεδαστική και επιτυχημένη.

Ποιος είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός για το WingFoiling για Αρχάριους;

Wings: Το να έχετε μερικές επιλογές μεγεθών είναι ιδανικό, έχοντας κατά νου ότι ένα μεγαλύτερο wing θα είναι πιο χρήσιμο για να αρχίσετε να κάνετε wingfoil με περισσότερο αέρα και βοηθά στο να σηκώνεστε πιο εύκολα. Δοκιμάστε μερικές διαφορετικές μάρκες για να δείτε ποια προτιμάτε και σας ταιριάζει καλύτερα. Μπορείτε να ανακαλύψετε εδώ πολλά wings που θα απογειώσουν την εμπειρία wingfoil εδώ.

Hyrdofoils: Γενικά, θα βρείτε foils κατασκευασμένα είτε από άνθρακόνημα είτε από αλουμίνιο ποιότητας αεροσκάφους. Το άνθρακόνημα είναι πιο ακριβό, πιο άκαμπτο και ελαφρύτερο, ενώ το αλουμίνιο θα είναι βαρύτερο και όχι τόσο στιβαρό. Αυτό είναι άλλο ένα κομμάτι που θα βοηθούσε αρκετά να ακούσετε την άποψη ενός επαγγελματία ή ενός αντιπροσώπου ώστε να σας συμβουλέψει να πάρετε κάτι που ταιριάζει στο βάρος, το επίπεδο δεξιοτήτων σας και τις συνθήκες άθλησης.

Σανίδι: Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιoδήποτε hydrofoil σανίδi, όπως σανίδι αλουμινίου SUP ή σανίδες wing foiling, περισσότερες μάρκες δημιουργούν σανίδες ειδικές για προπόνηση wing ώστε καλύψουν καλύτερα το άθλημα. Για να ξεκινήσετε, όσο μεγαλύτερο είναι το σανίδι τόσο πιο εύκολο θα είναι Μπορείτε εδώ να ανακαλύψετε περισσότερα για να επιλέξετε σανίδι wingfoiling.

Κράνος: Η χρήση κράνους, από αρχάριους έως προχωρημένους πάντα συνιστάται. Το συγκεκριμένο άθλημα μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο αν πέσει πάνω σας κάποιος ή αν πέσετε εσείς πάνω σε κάποιον, οπότε καλύτερα να είστε ασφαλείς με ένα κράνος για προστασία. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το κράνος της Mystic – αρκετά οικονομικό με υψηλά πρότυπα ασφαλείας εδώ.

Wetsuit: Η σωστή στολή είναι απαραίτητη για μια καλή εμπειρία Wingfoil. Ακόμη και τo καλοκαίρι, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ψυχρά όταν φυσάει. Ανακαλύψτε όλες τις καλοκαιρινές στολές της Mystic εδώ.

Μπορείτε να διαβάσατε ακόμα Γιατί να επιλέξετε το kiteClub για kitesurf.

Γιατί να μάθετε kitesurf; Βρείτε εδώ το άρθρο μας.

Leave a Reply