Τι περιλαμβάνει το kitesurfing και πως λειτουργεί;
Τι περιλαμβάνει το kitesurfing και πως λειτουργεί;

Τι περιλαμβάνει το kitesurfing και πως λειτουργεί;

Το kitesurfing περιλαμβάνει όλες τις διασκεδαστικές πτυχές άλλων θαλάσσιων αθλημάτων (windsurfing, wakeboarding, snowboarding, skateboarding, paragliding, surfing) καθώς συνδυάζει την ισορροπία, την ταχύτητα, το freestyle, την αδρεναλύνη με την σωματική άσκηση! Τι περιλαμβάνει όμως το kitesurfing και πως λειτουργεί σαν άθλημα; Γράψαμε κάποιες πληροφορίες ώστε να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε λίγο περισσότερο το άθλημα μας!

Τι περιλαμβάνει το Kitesurfing;


Σε αντίθεση με άλλα θαλάσσια σπορ που επικεντρώνονται σε μία μόνο δεξιότητα, το kitesurfing είναι ουσιαστικά ο συνδυασμός διαφορετικών αθλημάτων όπως το wakeboard, το windsurfing, το paragliding, το surfing, το snowboard και το skateboard.

Ισορροπώντας πάνω από τη σανίδα (τα χαρακτηριστικά της οποίας είναι παρόμοια με εκείνα του snowboard, του skateboard και του wakeboard), ο αθλητής δεσμεύεται σε έναν χειροκίνητο αετό και η κίνησή του και η κατεύθυνση της σανίδας τροφοδοτούνται από τον άνεμο.

Πώς λειτουργεί όμως ένας kitesurfing αετός;


Οι περισσότεροι υποθέτουν ότι ο αετός του kitesurf πετά μόνο από τον άνεμο, αλλά στην πραγματικότητα πετάει μέσα από περισσότερες δυνάμεις!

Ένας αετός ασκείται από τέσσερις δυνάμεις, δηλαδή ανύψωση, βάρος, έλξη και ώθηση.

Ανύψωση: Αυτή είναι η δύναμη που σπρώχνει έναν αετό προς τα πάνω και δημιουργείται από την πίεση αέρα που δημιουργείται από τη ροή αέρα πάνω και κάτω από το σώμα του αετού. Για να κινηθεί ο αετός προς τα πάνω, η ροή του αέρα πάνω πρέπει να είναι ταχύτερη από την κίνηση του αέρα στο κάτω μέρος.
Βάρος: Ενώ η ανύψωση είναι η δύναμη προς τα πάνω, το βάρος είναι η έλξη προς τα κάτω στον αετό που προκαλείται από τη βαρύτητα.
Ώθηση: Αυτή είναι η προς τα εμπρός δύναμη που δημιουργείται από την τάση από τις γραμμές και την κίνηση του ανέμου. Η ώθηση ωθεί τον αετό προς την κατεύθυνση της κίνησης.
Έλξη: Η έλξη είναι το αντίθετο της ώθησης. Αυτή είναι η προς τα πίσω δύναμη που προκαλείται από την τριβή του αέρα που κινείται πάνω και τη διαφορά στην πίεση αέρα μεταξύ του μπροστινού και του πίσω μέρους του αετού.

Κατά μέσο όρο, οι kitesurfers οδηγούν με περίπου 15 έως 25 μίλια την ώρα, αλλά αυτό ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την ικανότητα του ατόμου, την ταχύτητα του ανέμου, τις συνθήκες του νερού, το είδος της σανίδας και το μέγεθος του αετού που χρησιμοποιείται. Αν Μπορείτε να δείτε όλα τα μοντέλα αετών εδώ καθώς επίσης και διάφορα είδη σανίδων εδώ.

Ενώ οι επαγγελματίες kitesurfers μπορούν να πάνε από 50 έως 60 mph, δεδομένων των κατάλληλων συνθηκών ανέμου και νερού!

Αν θέλετε να ξεκινήσετε kitesurfing ή θέλετε να συμμετέχετε στα επόμενα μας kite sessions μπορείτε να μας καλέσετε στο

 210-9211944.

Ακολουθήστε μας στο Instagram για να παρακολουθείτε τα νέα μας!

Διαβάστε ακόμα: Γιατί να μάθετε kitesurf; ΕΔΩ.

Leave a Reply