Έχασες το σανίδι σου στο Kitesurf; Τι πρέπει να κάνεις;
σανίδι στο Kitesurf

Έχασες το σανίδι σου στο Kitesurf; Τι πρέπει να κάνεις;

Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε kitesurfer!

Χάσατε το σανίδι σας στο kitesurf; Δεν έχει σημασία αν είστε αρχάριος ή προχωρημένος kitesurfer, μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε. 

Όσο προοδεύετε είναι αναμενόμενο να χάσετε το σανίδι σας. Σε γενικές γραμμές, αυτό δεν είναι μεγάλο θέμα, απλά κάνουμε body drag για το σανίδι μας ή ένας καλός φίλος το φέρνει πίσω σε εμάς. Αλλά αργά ή γρήγορα στη ζωή κάθε kitesurfer υπάρχει μια περίπτωση που απλά δεν μπορείτε να βρείτε πια το σανίδι σας. 

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια:

Μικρή συμβουλή αν έχετε ακόμα το σανίδι σας! 

Αυξήστε την πιθανότητα να πάρετε πίσω το σανίδι σας όταν το χάσετε την επόμενη φορά! Απλώς προσθέστε ένα ταμπελάκι με τα στοιχεία επικοινωνίας σας ώστε αν το βρει κάποιος να μπορεί να σας αναζητήσει. 

1. Χάσατε το σανίδι σας και ο αετός σας είναι ακόμα στον αέρα;

Εάν κάνατε κάποιο νέο κόλπο και μια ριπή ανέμου χτύπησε τον αετό σας  και κατά λάθος χάσατε το σανίδι σας, πρώτα απ΄όλα φροντίστε να ανακτήσετε τον έλεγχο του αετό σας και μετά προσπαθήστε να εντοπίσετε τη σανίδα σας. Εάν έχετε την αίσθηση που θα μπορούσε να είναι, σύρετε το σώμα προς αυτή την κατεύθυνση. Στις περισσότερες περιπτώσεις η σανίδα είναι αντίθετη από εσάς.

2. Δεν μπορείτε να βρείτε το σανίδι σας μέσα στη θάλασσα;

Προσπαθήστε να βγείτε στην ακτή μαζί με τον αετό ή αφήστε κάποιον να σας βοηθήσει να επιστρέψετε στη στεριά. Από την παραλία συχνά έχετε καλύτερη εικόνα για το που θα μπορούσε να είναι το σανίδι σας. Μην αποκλείετε ότι κάποιος μπορεί ήδη να το έχει βρει το και το έχει φέρει πίσω στην παραλία. Τέλος, δοκιμάστε επίσης να ρωτήσετε τους kitesurfers που κάνουν kite γύρω σας προπόνηση, μήπως βρήκαν κάποιο σανίδι στα ανοιχτά. 

3. Παρατηρήστε τα ρεύματα της θάλασσας

Εάν στο σημείο που κάνετε kitesurfing έχει ισχυρά ρεύματα, το σανίδι θα φύγει πολύ γρήγορα μακριά σας. Ειδικά αν υπάρχουν και μεγάλα κύματα θα απομακρυνθεί αρκετά από το σημείο που το χάσατε. Προσπαθήστε να παρατηρήσετε τι κατεύθυνση του νερού και των ρευμάτων του ώστε να ελέγξετε αν ξεβράστηκε κάπου στην ακτή.

4. Δείτε αν υπάρχει κάποια σχολή kitesurf στην παραλία

Εάν υπάρχει σχολή kitesurfing στην παραλία, ενημερώστε τους ώστε αν βρουν το σανίδι σας να σας το επιστρέψουν. Συνήθως γνωρίζουν πολύ καλά το σημείο και είναι κυρίως πρόθυμοι να βοηθήσουν. Αφήστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

5. Διαδώστε το σε σελίδες kitesurf

Δημοσιεύστε ότι χάσατε το σανίδι σας σε τοπικές Ομάδες Facebook ή Forum που έχουν θέμα το Kite. Επίσης είναι πολύ πιθανό αν κάποιος kitesurfer βρήκε τη σανίδα σας, να το έχει δημοσιεύσει εκεί.

Μπορείτε να διαβάσετε ακόμα Γιατί να επιλέξετε το kiteClub για kitesurf εδώ.

Leave a Reply