Πρόοδος στο Kitesurfing: Πως να το φτάσετε στο επόμενο επίπεδο!
Πρόοδος στο Kitesurfing

Πρόοδος στο Kitesurfing: Πως να το φτάσετε στο επόμενο επίπεδο!

Σε όποιο επίπεδο και να έχεις φτάσει πάντα υπάρχει χώρος για μεγαλύτερη πρόοδο στο Kitesurfing. Πως όμως μπορείς να φτάσεις στο επόμενο επίπεδο και να ξεπεράσεις τον εαυτό σου;

Δημιουργήσαμε μια λίστα με κάποια βασικά πράγματα που μπορεί να μην εφαρμόζεις.

1. Βάλε ένα στόχο ώστε να εμπνευστείς!

Ποια κόλπα θέλεις να μάθεις; Ανάλογα με τις συνθήκες, ίσως είναι καλύτερο να έχεις στο μυαλό σου 2-3 κόλπα πάνω στα οποία θέλεις να εξασκηθείς. Κάποια μπορεί να λειτουργούν καλύτερα σε ήπιο άνεμο και άλλα καλύτερα σε δυνατό, οπότε αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις πάντα κάποιο στόχο στην προπόνηση σου.
Αν μόλις έμαθες να πηγαίνεις ορτσα, τι θα έλεγες να μάθεις να οδηγείς toeside;
Αν θέλεις να αρχίσεις να κάνεις άλματα, ξεκίνα με ένα Chop pop που θα σε εξασκήσει σίγουρα για όλα τα επόμενα άλματά που θα θέλεις να εξελίξεις,
Είσαι ήδη αρκετά καλός αλλά δεν είσαι έτοιμος να ξεκολλήσεις; Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις μερικά foot offs ή board offs ή να προπονηθείς λίγο στις μεταβάσεις για να προσθέσεις λίγο στυλ;

Το kitesurfing έχει τόσες πολλές δυνατότητες, είναι ένα ολόκληρο σύμπαν από μόνο του! Σου λείπει ακόμα έμπνευση; Ρωτήσε τους φίλους που κάνουν kitesurf ποιο κόλπο θα συνιστούσαν για εσένα ως το επόμενο βήμα ή απλώς ελέγξτε τι άλλα κόλπα κάνουν οι άλλοι kitesurfers και βάλε καινούριους στόχους!

2.Εκπαιδευτικά βίντεο kitesurfing


Tα Εκπαιδευτικά βίντεο kitesurfing εξηγούν κάθε κόλπο λεπτομερώς από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Μπορείς να δεις κάποια δωρεάν βίντεό στο YouTube που θα σου μάθουν σίγουρα πολλά καινούρια tricks για τα κόλπα που έχεις στόχο να καταφέρεις.

Επίλεξε διαφορετικά βίντεο που εξηγούν το ίδιο κόλπο, το κάθε βίντεο μπορεί να επισημαίνει διαφορετικές πτυχές ενός κόλπου που μπορεί να σας βοηθήσει να αποδόσεις καλύτερα. Παρακολούθησε τα βίντεο μερικές φορές και εστίασε πάντα σε διαφορετικά πράγματα όπως η θέση ή η κίνηση του αετού, πώς κινείται το σώμα, πώς μετακινείται η σανίδα και ποιο είναι το σωστό timing.

3.Χρησιμοποιείσαι εξοπλισμό kitesurfing που γνωρίζεις και νιώθεις άνετα


Κάνε προπόνηση με εξοπλισμό που ήδη γνωρίζεις και έχεις δοκιμάσει σε ήπιο και δυνατό αέρα. Εάν έχεις νέο εξοπλισμό, απλώς δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να νιώσεις άνετα με τον αετό σου και μετά ξεκίνα να εξασκείς καινούρια κόλπα.

Για την επιλογή του αετού, της σανίδας καθώς επίσης και όλου του εξοπλισμού kitesurfing, το kiteclub διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα που μπορεί να σε συμβουλέψει! Μπορείς επίσης να βρεις όλα τα προϊόντα εξοπλισμού kitesurfing εδώ.

4. Συμβουλέψου άλλους!

Ρώτα κάποιους φίλους που ξέρεις ότι κάνουν καλά το κόλπο που θέλεις να καταφέρεις, τι μπορείς να διορθώσεις κατα την διάρκεια του κόλπου και αν είναι σωστή η θέση του σώματος σου όταν προσπαθείς το βγάλεις. Εάν είναι ένα κόλπο που είναι δύσκολο να το μάθεις, ρώτα όσο το δυνατόν περισσότερους kiters πώς να το κάνεις. Όπως και στα βίντεο, ο καθένας θα το εξηγήσει λίγο διαφορετικά και μπορεί απλώς να θυμηθείς κάποια συμβουλή ενώ είσαι στο νερό δοκιμάζοντας το κόλπο.

5. Οραματίσου το κόλπο βήμα προς βήμα

Το να οραματιστείς το κόλπο βήμα προς βήμα θα σε βοηθήσει πολύ στο συγχρονισμό των κινήσεων σου και θα βάλεις σε μια σειρά όλες τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνεις για να καταφέρεις το κόλπο που προσπαθείς. Σκέψου πώς θα κινήσεις το σώμα σου, τον αετό και τη σανίδα και το πιο σημαντικό απ’ όλα πίστεψε πραγματικά ότι μπορείς να το βγάλεις!

Αν θέλετε να συμμετέχετε στα επόμενα μας kite sessions μπορείτε να μας καλέσετε στο 210-9211944.

Ακολουθήστε μας στο Instagram για να παρακολουθείτε τα νέα μας!

Διαβάστε ακόμα: 

Γιατί να μάθετε kitesurf; ΕΔΩ.

Kite Surfing: Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο θαλάσσιο σπορ στον κόσμο! ΕΔΩ

Leave a Reply